BJARKØY OG MIDGARD

Pooltur012
I norrøn mytologi var Midgard stedet der menneskene levde. Derfor syntes vi det var et passende navn på vårt hus på Bjarkøy. Vårt Midgard ligger i Sundsvollsundet vis a vis innløpet til Havnan. Midgard er et hus med plass til ca 30 personer.

Vi bruker huset hele året og det er et populært sted for sosialt samvær; et godt måltid med god drikke til, eller en kopp kaffe. Men man kan også bare ta en pust i bakken og nyte utsikten eller går seg en tur på øya. Om sommeren er det et yrende og fascinerende liv i krykkjeberget som ligger noen hundre meter unna. Ørn patruljerer ofte forbi på tur til og fra krykkjeberget.

Pooltur018 (1)
Bjarkøy er saga øya i nord. Snorre Sturlasson skrev om Bjarkøy og vikinghøvding Thorir Hundr (Tore Hund) i Snorre saga. Han var en mektig høvding, og det var han som gav Olav den Hellige banesåret på Stiklestad i 1030. Rundt Bjarkøy er det 365 små øyer, holmer og skjær. Mellom Bjarkøy og Helløy ligger Sundsvollsundet. Her ligger det store krykkjeberget der en finner 10 000 krykkjer. 

Bespisning på Midgard


Et god måltid gir livet mening. Hvis du ønsker bespisning tar vi med cateringmat fra vår samarbeidspartner Kokkens Mat. Her kan man velge mat fra en variert meny. Dette er et meget populært konsept. Du kan også ta med mat selv, og vi kan eventuelt bistå med grilling. Alt av bestikk, kopper, tallerkner mm, samt kaffe og te besørger vi. Eventuelt drikke tar dere med selv.

DSC00098